Llibres rebuts 2020
La Biblioteca del Kraken
Libros recibidos 2021
Si deseais que una obra sea reseñada en La Biblioteca del Kraken, contactad a través del siguiente correo electrónico:
eloikraken@hotmail.com

Estos son los libros y revistas recibidos hasta el momento: Ver también los libros recibidos en el 2006, 2007 ,2008,2009 , 2010 , 2011, 2012 i 2013 ,2014, 2015, 2016 ,2017, 2018, 2019 y 2020
Samaniat
(2021)

Diversos autors

Edicions SECC
(2021)

Cortesía de:
Edicions SECC

Comprar
CONTRAPORTADA


«Samaniat, les bruixes es rebel·len, les fades s’empoderen!», ens parla de dones ferides, dones fortes, empoderades, dones sàvies que caminen pels marges, dones que s’enfronten a la forma de vida patriarcal de la societat que les envolta i lluiten per canviar-la de front, amb caràcter i de forma assertiva a través de la força col·lectiva que ofereix la tradició del Samaniat.

És un recull de relats delicats, violents, esfereïdors, bells, mordaços, satírics, violents... una visió crítica i capacitada del camí que hem de fer, conjurat davant la foguera amb esperit transgressor, que parla de dones i contracultura, del sostre de vidre de la dona, de la cosificació del seu cos, de l'escletxa de gènere, de foc i ànima, de carn i llàgrimes i de com el Samaniat genera moviments de pensament contra l'heteropatriarcat.


     


El problema
de la paz
The Trouble
with Peace

(2020)

Joe Abercrombie

Alianza Editorial
Runas
Ciencia
Ficción y Fantasía

(2021)

Cortesía de::
Runas

Comprar
CONTRAPORTADA

A pesar de los reveses sufridos, no hay nada que se interponga en el camino de Savine dan Glokta, en el pasado la inversora más poderosa de Adua, cuando ha puesto su ambición en un objetivo. Para héroes como Leo dan Brock y Stour Ocaso la paz no es más que un inconveniente que debe remediarse cuanto antes. Pero primero hay que alimentar agravios y reunir aliados. Entre tanto, Rikke tiene que dominar el ojo largo... antes de que su poder acabe con ella. En todos los sectores de la sociedad anida el descontento. Los Rompedores aún acechan en la clandestinidad, tramando planes para llevar a cabo el Gran Cambio que por fin libere al pueblo, mientras los nobles descontentos tratan de aumentar su influencia y sus prebendas. Orso intenta hallar un camino seguro en el laberinto de cuchillos que es la política, pero sus deudas y sus enemigos no dejan de aumentar. Ninguna alianza, ninguna amistad, ninguna paz, dura para siempre.


 


Fes picar
els anells
(2021)

Jordi Casals

Lllibres del delicte
Delictes juvenils, 3
(2021)

Cortesía de:
Llibres del delicte

Comprar
CONTRAPORTADA

L’Eva és una noia de catorze anys que encara no s’ha adaptat a una nova vida a Figueres, ciutat on s’ha traslladat amb en Jordi —el seu germà— i el seu pare, un enginyer que ha perdut la feina i que juga a fer d’inventor.

Enyorada de tot el que ha deixat enrere, està a punt de tocar fons quan una nit el pare li mostra el seu invent definitiu: uns anells teletransportadors que a més de fer-los rics podrien convertir el món en un lloc millor.

Quan el pare desapareix sense deixar rastre, l’Eva i en Jordi, acompanyats del seu amic Marc, s’endinsaran en una investigació que els portarà a descobrir un món tèrbol ple d’interessos amagats.

Las cenizas de Bailonia
Babyllon's Ashes
The Expanse/ 6
(2016)


James S. A. Corey
Nova
(2021)

Cortesía de:


Nova

Compra
CONTRAPORTADA

La sexta entrega de la saga superventas galardonada con el Premio Hugo 2020 a la mejor saga y en la que se basa la serie de TV The Expanse.

La Armada Libre ha devastado la Tierra y comenzado una campaña de violencia por todos los planetas exteriores. Las naves coloniales que se dirigen hacia los miles de nuevos mundos al otro lado de las puertas anulares alienígenas son presa fácil.

James Holden y su tripulación conocen mejor que nadie los puntos fuertes y débiles de esa nueva potencia. Los últimos vestigios acorralados de los antiguos poderes políticos se ven sobrepasados en número y en potencia de fuego, por lo que deciden enviar a la Rocinante en una misión desesperada al corazón de la red de puertas.

Pero las nuevas alianzas han nacido tan fallidas como las anteriores, y la lucha por el poder acaba de comenzar. El caos se extiende y un misterio alienígena cobra fuerza. Las flotas piratas, los motines y las traiciones pueden acabar siendo el menor de los problemas para la Rocinante. Y en los insólitos lugares que hay al otro lado de las puertas anulares, las decisiones de unas pocas personas desesperadas y desequilibradas pueden llegar a determinar el destino de la humanidad y de mucho más.

 

FiFilos mortales
Sharp Ends
(2016)

Joe Abercrombie

Alianza Editorial
13/20
(2021)

Cortesía de:
Alianza Editorial

Comprar
CONTRAPORTADA

Violentas y afiladas como las armas de sus personajes (el coronel Sand dan Glokta, Curnden Craw, Shevedieh la ladrona y Javre, la Leona de Hoskopp, el lunático y sangriento Nuevededos...), las historias de "Filos mortales" transcurren desde antes de "La voz de las espadas" hasta después de "Tierras Rojas". Situados cronológicamente, los relatos siguen hilos apuntados en las tramas de las novelas del Círculo del Mundo, pero todos ellos se pueden leer de forma independiente. Es otra faceta del mejor Abercrombie.
Soc llegenda
I am legend
(1954)

Richard Matheson
Laertes
(2021)

Cortesía de:


Laertes

Compra
CONTRAPORTADA

Robert Neville sembla ser l'únic supervivent d'una guerra bacteriol.gica que ha assolat el planeta i convertit la resta de la humanitat en vampirs. Serà ell l'últim home viu a la Terra?

Tot un clàssic en el seu gènere, aquesta novel·la és un pertorbador relat sobre la soledat i l'aïllament i una magnífica reflexió sobre conceptes que ens semblen molt clars com normalitat i anormalitat o bé i mal.

 


Ring shout
(Càntic ritual)

Ring Shout

(2019)

Ted Chiang
Mai Més Llibres
Nüwa, 7
(2021)

Cortesía de:


Mai M és llibres

Compra
CONTRAPORTADA

El guanyador dels premis Alex, Nebula i Locus, P. Djèlí Clark, torna amb Ring Shout, una novel·la històrica de fantasia fosca que dona un gir sobrenatural al regnat de terror del Ku Klux Klan.

ALS ESTATS UNITS, ELS DIMONIS PORTEN CAPUTXES BLANQUES.

El 1915 la pel·lícula El naixement d’una nació, de DW Griffith, va llançar un encanteri a través d’Amèrica, inflamant les files del Klan i bevent profundament dels pensaments més foscos de la tradició blanca. A tota la nació es difonen la por i la violència entre els més vulnerables. Planegen portar l’infern a la Terra. Però fins i tot els Kukluxos poden morir.

Fermes en el seu camí, hi ha la Maryse Boudreaux i les seves companyes combatents de resistència, una tiradora de boca bruta i una Harlem Hellfighter. Armades amb fulla, bala i bomba, cacen els seus caçadors i envien els dimonis del Klan directament a l’infern. Però alguna cosa horrible es prepara a Macon, i la guerra a l’infern està a punt d’esclatar. Podrà la Maryse aturar el Klan abans que acabi el món?Lengua
de pájaros
(2020)

Víctor Sellés

Obscura Editorial

(2020)

Gentilesa de:
Obscura Editorial

Comprar
CONTRAPORTADA

Durante miles de años, los druidas han trabajado para reparar las fracturas que nos comunican con el Mundo Borroso y mantener a raya a las criaturas que habitan al otro lado. Desafortunadamente, sus intentos no siempre han surtido efecto.

Abel nunca ha entendido por qué su madre lo mira como si no fuera su hijo, como si no perteneciera a este mundo. Con la ayuda de su amiga Tania, deberá enfrentarse al misterio de su origen y adentrarse en el Mundo Borroso, cuyos moradores amenazan la aparente tranquilidad de Arbientes, un pequeño pueblo gallego que esconde más secretos de los que sus lugareños imaginan. Cuando ambas dimensiones comiencen a colisionar, cerrar el portal que las separa estará en manos de los misteriosos personajes que vigilan este extraño universo.

Víctor Sellés nos presenta una novela de iniciación a caballo entre la fantasía y el terror en la que las antiguas tradiciones mágicas y los cuentos de hadas cobran vida para proteger al mundo de una dimensión que, por embelesadora que pueda parecer, es mejor que permanezca oculta.

 


L'exorcista
The exorcist, 40th Anniversary Edition
(1971, 2011)

William Peter Blatty

Obscura Editorial

(2021)

Gentilesa de:
Obscura Editorial

Comprar
CONTRAPORTADA

El pare Damien Karras passa per una profunda crisi de fe després d’haver perdut qui més s’estimava. Quan l’actriu Chris MacNeil recorre a ell desesperada pel comportament erràtic i violent de la seva filla Regan, el pare jesuïta conclou que la nena ha estat posseïda per un esperit diabòlic. Amb l’ajuda del pare Merrin, un exorcista experimentat, en Karras farà tots els possibles per tornar a creure i salvar la Regan d’un destí fatal.

Inspirat en el relat d’una possessió demoníaca durant la dècada dels quaranta, William Peter Blatty fou l’artífex d’una de les trames més controvertides que s’han escrit mai. L’obra, amarada d’una cruesa i d’una profanitat sense precedents, ha inquietat i aterrit generacions de lectors. L’exorcista és una història esgarrifosa i addictiva que ha esdevingut la novel·la de terror per excel·lència i ha transformat la cultura popular per sempre.

Ara, aquest best-seller número u cobra nova vida, per primera vegada en català, en una edició revisada i ampliada per l’autor. Es tracta, en paraules del mateix Blatty, de «la versió per què m’agradaria que em recordessin».


Lampun
(2021)

Ruy d'Aleixo

Les males herbes
Distorsions, 77
(2021)

Cortesía de:
Les males herbes

Comprar
CONTRAPORTADA

ls peus de l'Himalàia, en un regne antic assetjat per exèrcits estrangers i dissidents interns, dos cosins arruïnats accepten la feina d'aprenents de botxí. Els nois excel·leixen en la seva nova tasca, fins que un dia han d'exectuar Lampun, una criatura dòcil que no pertany al món dels humans. Una faula sobre la mort, el poder, la màgia i la revolta.

 


El advenimiento
del V Reich anal
(2020)

RIain McWarburg

Colectivo Juan
de Madre, 3
(2020)

Gentilesa de:
Colectivo
Juan de Madre


Comprar
CONTRAPORTADA

Misterios en forma de rizomas se extienden bajo Dapplegrey Lane.

La vida de Mircea, un joven veterinario, dará un vuelco a raíz de un cofre repleto de libros que aparece misteriosamente en su jardín. Los textos descubrirán diversos conocimientos prohibidos, capaces de desatar descarnadas batallas interespecies de siderales proporciones.

Con la ayuda de los hermanos Zlatan y Sharpy, Mircea deberá enfrentarse a las fuerzas heterócratas de su pequeño pueblo antes de que sea demasiado tarde. Camaradas bovinos, octópodos obsesionados con el nazismo anal y superhéroes cósmicos acechan a la vuelta de la esquina en Dapplegrey Lane.

Por primera vez en nuestro idioma, una de las novelas de aceleracionismo-ficción del peligroso Iain McWarburg (Honiara, 1980), ente capaz de triturar el pensamiento de vanguardia en forma de relatos splatter.

Esta edición viene prologada por un cómic, ilustrado por el prestigioso Ximi, en el que el escritor de culto Albert Kadmon nos explica cómo conoció a tan enigmático autor y la sangrante experiencia de traducir su obra.