Llibres rebuts 2020
La Biblioteca del Kraken
Llibres rebuts 2020
Si desitgeu que una obra sigui ressenyada a La Biblioteca del Kraken, contacteu a través del següent correu electrònic:
eloikraken@hotmail.com

Aquests són els llibres i revistes rebuts al 2016. Vegeu també els llibres rebuts al
2006
, 2007, 2008, 2009, 2010 ,2011, 2012,2013, 2014, 2015, 2016, 2017 , 2018 i 2019
L'Horror sobrenatural
en la literatura

Supernatural
Horror in Literaute

(1927)


H. P. Lovecraft
Laertes
(2019)

Gentilesa de:


Jordi Llavoré

Compra
CONTRAPORTADA

Howard Phillips Lovecraft va renovar completament el gènere del terror amb la seva visió còsmica i la creació dels mites de Cthulhu. Al llarg de la seva vida, a més de convertir-se en el mestre indiscutible del terror modern i d’exercir una influència incalculable sobre les generacions posteriors d’escriptors d’aquest gènere, va reflexionar profundament sobre la literatura de terror i els mecanismes narratius que desperten la por en la ment del lector. El bo i millor d’aquestes consideracions quedà plasmat en el que, probablement, sigui l’estudi sobre el gènere més complet i influent que s’ha escrit mai, L’horror sobrenatural en la literatura. Amb la publicació d’aquest assaig pretenem oferir, per primer cop en català, les millors reflexions sobre la història de la literatura de terror, de la mà d’un dels seus millors conreadors, H. P. Lovecraft.

 


El trencalòs

Francesc Pujol
Celebre
(2019)

Gentilesa de:


L'autor

Compra
CONTRAPORTADA

Quan un jove en estat de xoc irromp enmig de la tempesta al refugi de muntanya Trencalòs el propietari, Stefan Hedin, un explorador noruec retirat amb trastorns d’amnèsia, poc sospita el que està a punt de caure-li al damunt. El noi i la seva xicota han patit un atac i ella ha estat segrestada per uns encaputxats, però el més sorprenent de la situació són les connexions que l’Stefan estableix amb el seu passat. D’una banda el record d’un antic amor gairebé oblidat i de l’altra, una expedició que va acabar amb tragèdia en la qual va participar quaranta anys enrere: la recerca del Paititi, la ciutat perduda a la selva peruana on les llegendes asseguraven que els inques havien amagat un gran tresor.  

El Trencalòs és un thriller fantàstic d’aventures que ens acosta al tema dels universos paral·lels i qüestiona els límits de la realitat a través d’una història amb diverses interpretacions que amaga un terrible secret.