El laberinto de Majipur
FANTASIA FICCIÓ

EL LABERINTO DE MAJIPUR
Lord Valentine's Castle
(1979)

Robert Silverberg

Editorial:
Ultramar (1988)

Col.lecció:
Grandes Éxitos Bolsillo

Núm:
61

Pàgines:
316

Saga:
Majipur


Lectures relacionades:
El Castillo de Lord Valentine
Crónicas de Majipur
Valentine Pontifice
El laberinto de Majipur  

Les aventures de Valentine que van començar a El Castillo de Lord Valentine continuen en aquesta segona part (recordem que els dos llibres són un mateix, només dividits per qüestions editorials).

Silverberg ens continua submergint en el fantàstic món de Majipur, amb aquella barreja de Ciència Ficció i Fantasia que es respirava en la seva primera part. Aquí però, dedica menys temps -i és una llàstima- a descriure'ns les meravelles del planeta i dels seus habitants i es concentra en el seu personatge principal i la seva epopeia particular.

Això repercuteix en els personatges secundaris que són deixats bastant de banda. Tot i això, Silverberg no abandona el sentit de la meravella i la imaginació que ja va abocar a El Castillo de Lord Valentine, però ho fa d'una manera un pèl més accelereda, sobretot al darrer tram de la novel·la.

Cal dir però que a El Laberinto de Majipur li manca una mica més despesa argumental doncs existeixen trams que aporten poc al conjunt dels dos llibres (la part dedicada al Laberint per exemple). Es clar, que encara manquen altres volums per completar la saga.

La sensació general però és la d'haver llegit una immensa aventura plena de màgia i de situacions increïbles, algunes típiques de contes infantils, portades a l'exageració però narrades amb total maestria.

Sense ser original, aquest nus argumental al voltant del viatge de Valentine per tot Majipur sembla haver-nos descobert, tal com comentava en la ressenya de la primera part, una tornada al sentit de la meravella que hauria de tenir bona part de la narrativa fantastica actual.

 

Premis:

1981 Locus Fantasia

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: