El castillo de Lord Valentine
CF- FANTÀSTICA

EL CASTILLO DE LORD VALENTINE
Lord Valentine's Castle
(1979)

Robert Silverberg

Editorial:
Ultramar (1988)

Col.lecció:
Grandes Éxitos Bolsillo

Núm:
60

Pàgines:
262

Saga:

Majipur

Lectures relacionades:
El laberinto de Majipur
Crónicas de Majipur
Valentine Pontifice


Altres edicions:

1983, 1988 Acervo. Ciencia ficción, 51El castillo de Lord Valentine  

Robert Silverberg és capaç de sorprendre quan menys t'ho esperes. Amb la saga de Majipur que comença en aquest llibre assoleix la difícil creació d'un món (Majipur) on hi conviuen diferents races extraterrestres (Inclosa la humana) i on la màgia i la ciència es barrejen d'una manera molt subtil.

Aquesta recreació del Món de Majipur, amb immenses àrees urbanes pseudo-medievals, muntanyes de 50 quilòmetres d'alçada, increibles zones salvatges on habiten espècies autòctones metamòrfiques i on l'esmetada ciència és capaç de crear animals de laboratori és una increïble sopa d'idees que t'aventura a descobrir un món nou on sembla que tot és possible: Éssers estranys, paisatges inversemblants, màgia...

La trama a priori no sembla original: El viatge iniciàtic d'un noi que sembla tenir un destí força més elevat que no ser un malabarista que viatje a lo llarg i ample de l'enorme planeta, però aquest esquema bàsic t'enganxa delicadament gràcies a la fantàstica prosa de Silverberg que et tranporta a Majipur. És capaç de fer-te imaginar lo inimaginable i de mostrar-te amb paraules qualsevol fet per increïble que sembli.

Sembla que Silverberg hagi escrit l'obra sense pretensions, per passar-s'ho bé, com cridat per una invisible musa que l'anima a descriure la fantasia, l'aventura i la màgia d'un món que poc a poc et va quedant. Recupera el sentit de l'aventura, una mica perdut en la Ciència Ficció actual, i et dóna ànims per descobrir imatges inesperades. Majipur dóna per això i més.

Sí que és veritat que la força de la Fantasia és molt més evident que els lleus tocs de Ciència Ficció que té l'obra: Alguns aparells clarament futuristes, la insinuació que Majipur forma part d'un univers colonitzat, la menció de la Terra com bressol de l'expansió humana... Per això l'he catalogat com a Ciència Ficció fantàstica, o el que es el mateix: L'equilibri quasi perfecte entre les nostres fantasies més aventureres i uns tocs de "realitat" futurista. Què més es pot demanar a una novel.la?

El llibre orginal Lord Valentine's Castle va ser separat en dues parts en la seva traducció a Ultramar per lo que la seva puntuació serà exàctament igual que la del llibre El Laberinto de Majipur, la segona part de la saga.

Premis:

1981 Locus Fantasia

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: