Los dirdir
CF- EXPLORACIÓ

LOS DIRDIR
The dirdir
(1970)

Jack Vance

Editorial:
Ultramar (1988)

Col.lecció:
Grandes Éxitos Bosillo

Núm:
27

Pàgines:
215

Saga:
El planeta de la aventura

Lectures relacionades:
Los Chasch

Los Wankh
Los Pnume
Los dirdir  

Tercer volum de la sèrie que Jack Vance dedica a Tschai o El Planeta de la aventura. En aquesta ocasió es centra més en la cultura de la raça alienígena a priori més poderosa que pobla Tschai: Els dirdir

Els dirdir, caçadors entregats, amb una tecnologia poderosa posaran les coses dificils a Reith i els seus companys alhora de cercar la manera de tornar a la Terra. En certa manera aquest és el llibre amb més tensió latent. Potser comença a fer-se evident que el culte a l'heroi és un pèl desmesurat. Reith sap quasi sempre què fer i mai s'equivoca, cosa que li treu credibilitat a la història.

Però per altra banda, l'acció augmenta i les situacions a que s'ha de veure Reith amb la mafia local resulten més que entretingudes. La imaginació de Vance torna a expandir-se en aquesta tercera entrega per propiciar aventures encara més sorprenents. Un fet interessant d'aquest cicle de Tscahi és que les situacions a que són sotmesos els protagonistes no es repeteixen; Vance sempre sap innovar les aventures i això té molt de mèrit.

En comparació a la segona entrega, almenys en aquest volum no existeixen massa desequilibris narratius i l'acció es centra en bona part en dues zones concretes de Tschai. Potser ens manquen algunes descripcions més acurades per part de Vance sobre com es realment Tschai, ja que a vegades ens sembla imaginar un món pseudo-medieval i d'altres un món amb una tecnologia punta.

Aixi doncs, un llibre entretingut - com sempre- que es llegeix d'una tirada i que ens torna a evocar el sentit de l'aventura al no tenir pretensions més elevades. Espero que el quart i darrer volum de la sèrie continui amb aquesta tònica.

 

Premis:

 

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: