Los Chasch
CF- EXPLORACIÓ

LOS CHASCH
City of the Chasch
(1968)

Jack Vance

Editorial:
Ultramar (1986)

Col.lecció:
Grandes Éxitos Bolsillo

Núm:
25

Pàgines:
222

Lectures relacionades:
Los Wankh

Los Dirdir
Los Pnume
Los Chasch  

Los Chasch és el primer volum de la tetralogia que Jack Vance dedica al Cicle de Tschai o El Planeta de la aventura. I el nom ho indica tot. Ens trobem davant d’una novel.la dedicada a l’aventura, a l’exotisme, al culte a l’heroi.

Adam Reith és un explorador que veu com un torpede vaporitza la nau i la tripulació que l’han portat al planeta Tschai seguint una senyal de socors enviada fa 212 anys. Així, sol en un planeta desconegut s’ha d’enfrontar i sobreviure als habitants de l’exòtic Tschai compost principalment per quatre races alienígenes que poblen el planeta i que s’odien entre elles: Els Chasch, els Wankh, els Dirdir i els Pnume i entendre el perquè de l’existència de vida humana tant lluny de la Terra. Uns humans que viuen en part sumisos a les esmentades races alienígenes com a éssers inferiors o com a salvatges.

En una plenitut d’energia, Vance ens planteja una història d’exploració i aventura, barreja lluites contra monstres i batalles anacròniques on s’usen tant llances i fletxes com armes d’energia, i on en definitiva tot s’hi val per fer divertir al lector. Sembla un remake de les novel.les pulp (de a duro) de Flash Gordon o Buck Rogers. La diversió és la nota predominant però inmersa en una història on no li manquen les intrigues suficients perque resulti interessant. A més, no falten els clixés típics d’aquest tipus de novel.les: L’heroi consumat, la protagonista guapa que cal ser rescatada, els amics/companys infatigables que amenitzen la història, els "dolents" ben identificats perquè no tinguen dubtes de qui cal el.liminar...

Tot plegat, un cócktel molt simpàtic que es deixa llegir molt bé. No hi busquem massa literatura però, més aviat pur entreteniment i una acció desmesurada (a vegades fins hi tot massa) que no et deixa temps per respirar, però suposo que tractant-se de El Planeta de la aventura calia esperar això mateix oi?

 

Premis:

 

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: