Zen en el arte de escribir
ASSAIG

ZEN EN EL ARTE DE ESCRIBIR
Zen in the art of wrting
(1994)

Ray Bradbury

Editorial:
Minotauro (2002)

Col.lecció:
---

Núm:
---

Pàgines:
143

Ray Bradbury  

Ray Bradbury ha estat un dels escriptors de contes més prolífegs dins la Ciència Ficció americana. Amic d'autors reconeguts com Asimov, Heinlein o Huxley està considerat com un referent dins el gènere.

Aquest llibre recull diversos assaigs de Bradbury que va publicar en diferents èpoques. Tots tracten sobre el mateix: El plaer d'escriure. Ray Bradbury ens dóna la seva visió de perquè escriu literatura (I Teatre), del què representa per ell i sobretot quines tècniques ha anat utilitzant en els darrers quaranta anys.

Repassant alguns contes i novel.les de la seva bibliografia (clàssics com Cròniques Marcianes o Fahrenhein 451), ens transmet de manera amena algunes anècdotes sobre la seva vida professional però també ens mostra quin camí va seguir ell per dedicar-se a escriure.

Particularment interessant és el darrer assaig que dóna nom al recull (Zen en el arte de escribir). Interessant perquè és el més alliçonador, un text molt enriquidor que proposa amb paraules clares què cal fer per ser un escriptor i l'esforç que cal oferir per poder per unes línies coherents.

Bradbury ens parla de les muses, de les hores de prèctica, de la creativitat, de l'originalitat i de l'esforç. Però amb un to optimista i distès, un to que amable i quasi nostàlgic, un to, en definitiva que convida a posar-se davant un teclat i abocar-se a escriure sense parar... La tria ja vindrà més endavant.

La veritat és que llegint aquest assaig, qualsevol autor novell veu ampliades les seves esperances de crear algun día quelcom que valgui la pena.

Molt recomanat per tots el que disfrutem amb la lectura però especialement dedeicat als que disfrutem encara més creant personatges i vida en les nostres històries, siguin del gènere que siguin.

 

Premis:

 

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: