El Último deseo
FANTASIA HERÒICA

EL ÚLTIMO DESEO
Ostatnie Zyczenie
(1993)

Andrzej Sapkowski

Editorial:
Bibliópolis (2002)

Col.lecció:
Bibliópolis fantástica

Núm:
1

Pàgines:
254

Saga:

Geralt de Rivia /1

Lectures relacionades:
La Espada del destino

La sangre de los elfos
Tiempo de odio
Bautismo de fuego
La torre de la golondrina
La dama del lagoEl Último deseo  

El Último Deseo és el primer volum (d'un total de 7) de la saga fantàstica de Geralt de Rivia.

Aquest primer volum és introductori, se'ns presenta el personatge principal (Geralt de Rivia), un bruixot mutant que treballa aniquilant monstres en un món de fantasia medieval com tant d'altres.

On recau doncs, la bona crítica d'aquest llibre? Doncs per l'estil que imposa Sapkowski: Dinàmic però també profund, amb uns diàlegs magnífics i amb una combinació de retòrica i acció molt ben aconseguida. L'autor proposa temes que a priori semblen previsibles però en que llurs arguments poc a poc van sent tombats per finals poc esperats i oberts.

Sapkowski combina el conte popular (Hi ha alguna història basada directament en "Blancaneus") i la tradició fantàstica centreeuropea. (tradició que per desgràcia a les nostres terres s'està perdent) en un món de màgia i monstres, d'elfs i nans, de cavallers i reis. Potser aquest punt sí té un gust agridolç per recordar-nos a Tolkien o a qualsevol franquicia de fantasia medieval, però repeteixo que la qualitat literària m'han semblat més altes que les d'altres sagues.

L'estructura d'aquest primer volum és la d'una sèrie de contes curts on se'ns presenta tan la figura del protagonista com la del món on es desenvolupa la història. Quasi tots els contes tenen un rerafons on es deixa anar una mica d'informació que suposo que s'anirà completant en futurs volums de la saga. Ens presenta algunes línies argumentals que de ben segur continuaran en els propers volums.

A destacar que la millor història és precisament la que dóna titol a aquest primer volum: "El Último Deseo". També molt interessant és "El Mal menor" i "El Confín del mundo", precisament perquè se'ns obren les línies argumentals de que parlava anteriorment. Els dos primers contes, són força introductoris.

Ha estat un primer pas interessant. Esperarem a veure com es resolen els altres.

 

Premis:

 

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: