Lores y damas
FANTASIA HUMOR

LORES Y DAMAS
Lords and ladies
(1992)

Terry Pratchett

Editorial:
Plaza & Janés (2002)

Col.lecció:
Mundodisco

Núm:
14

Pàgines:
314

Saga:
Mundodisco

Lectures relacionades:
Ritos iguales
Brujerías
Brujas de viaje


Altres edicions:

2004 De Bolsillo. Biblioteca Terry Pratchett, 14 / Best-Seller, 342/14

Lores y damas  

Lores y Damas és la quarta novel.la del Mundodisco protagonitzada per les bruixes Yaya Ceravieja, Tata Ogg i Magrat Ajostiernos. Tot i això, es pot llegir independement de les altres.

No és la millor novel.la del Mundodisco, divertida a estones i passable a altres. Parodia salvatjament el concepte dels elfs en la literatura fantàstica doncs aquí els presenta com els éssers més abonimables i maliciosos que poblen el Mundodisco. No deixa de ser curiós llegir com els elfs són descrits com personatges que irradien "glamour", bellesa i encant però que alhora persegueixen, roben i torturen a qui gosi encarar-s'hi.

Un altre fet -també en forma de paròdia- és el tractament que fa d'un tema purament de CF: L'existència d'universos infinits i per tant de realitats infinites i paralel.les (una mica, com es narrava a Cuarentena però de forma més humorística), detallant famosos cops d'efecte com el del gat que pot estar viu i mort alhora dins la caixa (I també, com apunta Pratchett, "Terriblement cabrejat").

Si això li afegin l'aparició estelar del Bibliotecari (que sempre és una bona noticia), uns quants mags, un casament reial i la destrucció sistemàtica dels tòpics de la vida "reial" de contes de fades tenim la darrera novel.la publicada del Mundodisco.

Resumint, un títol menor en la saga del Mundodisco que té els seus bons moments però que no aprofundeix prou amb les qüestions que planteja (al contrari que Dioses Menores) i que es queda un pèl curt. El carisma dels personatges principals salva en part la novel.la.

 

Premis:

 

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: