Cuarentena
CF- ESPECULACIÓ CIENTÍFICA

CUARENTENA
Quarantine
(1992)

Greg Egan

Editorial:
Gigamesh (1999)

Col.lecció:
Gigamesh

Núm:
01

Pàgines:
255Cuarentena  

Primera de les novel.les que Egan dedica al que ell anomena Cosmologia Subjectiva o sigui, la relació entre l'home i la seva percepció de l'univers (Les altres novel.les serien Ciudad Permutación i El Instante Aleph, tot i que no tenen res a veure amb la que tractem aquí).

Cuarentena és Ciència Ficció pura i dura, Hard en l'argot dels aficionats. La primera part de la novela (fins a la pàgina 115) tracta sobre una investigació en un entorn un pèl ciberpunk, a partir de la pàgina 115 la novela es transforma en un tractat de física quàntica. I aquí venen els problemes, doncs la prosa és força feixuga, sembla que l'autor no faci cap esforç per fer entendre les seves (Interessants) idees al lector.

Tot i això i amb molta atenció, un és capaç d'entendre l'argument a partir d'aquest punt, tot i que s'escapen multitut de detalls sobre la mecànica quàntica.

En resum, tenim davant una novela que qualificaria d'interessant (I més, si mentre la vas llegint pots parlar-ne amb qualsevol entès en física quàntica), però que té una segona part que costa bastant de seguir. Caldria llegir una mica sobre el tema abans.

 

Premis:

2000 Gigamesh

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: