La tumba de huma
FANTASIA ÈPICA

LA tumba de huma
Dragons of winter night
(1985)

Margaret Weis & Tracy Hickman

Editorial:
Timun Mas (1987)

Col.lecció:
Crónicas de la Dragonlance

Núm:
2

Pàgines:
445

Saga:
Dragonlance

Lectures relacionades:
El Retorno de los dragones
La Reina de la Oscuridad


Altres edicions:

CATALÀ:
2004 (com a "Dracs d'Hivern") Devir. Cròniques de la dragonlance, 2

CASTELLÀ:

1987, 1996, 2001, 2006 Timun Mas

2005 Planeta De AGostini. Literatura fantástica

1987 Círculo de Lectores


La tumba de Huma  

Segona part de les Crónicas de la Dragonlance . La valoració que li faig és molt més baixa bàsicament per un motiu: La novela pateix salts temporals importants, o sigui que l'acció no està enllaçada del tot i hi ha trossos de la història que no s'espliquen (I que si que es farà en altres noveles de la saga).

Aquest fet molesta molt, doncs al començament del llibre, un espera retornar a l'acció que es va deixar engegada al final de El Retorno de los Dragones i resulta que ja està sol.lucionat. Que aquestes parts estiguin narrades en altres noveles comença a fer tuf a franquicies. I aquest és el gran mal de la saga.

Per altra banda, l'argument recorda més que mai a l'estructura de El Senyor dels Anells: El grup dividit en dues parts viatjant per diferents camins...els "Orbes de los Dragones" que semblen calcats a les "Palantiri"...altrament també apareix alguna sorpresa i té un final molt molt èpic.

A comentar que els autors han remarcat molt el paper de la dona com a heroïna d'acció. Vaja, que han adaptat les aventures fantastico-medievals als gustos dels 90. Aquest fet s'evidencia clarament en aquest segon volum on les heroïnes prenen un protagonisme molt important. Per una banda el trobo correcte però per l'altre (En el cas del personatge de Laurana) el fet que ascendeixi de manera tan brusca i amb un canvi de personalitat tan important no acaba de cuallar, i més quan els fets que propicien aquesta canvis s'expliquen en altre noveles.

 

Premis:

 

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: