El retorno de los dragones
FANTASIA ÈPICA

EL RETORNO DE LOS DRAGONES
Dragons of autumn twilight
(1984)

Margaret Weis & Tracy Hickman

Editorial:
Timnun Mas (1986)

Col.lecció:
Crónicas de la Dragonlance

Núm:
1

Pàgines:
479

Saga:
Dragonlance

Lectures relacionades:
La Tumba de Huma
La Reina de la oscuridad


Altres edicions:

CATALÀ:
2004 "Dracs de tardor" Devir, Dragonlance

CASTELLÀ
2004 Planeta De Agostini. literatura fantástica

1994, 2000, 2002 Timun Mas,

1992 Odín.


El retorno de los dragones  

Primera novela de la trilogia Crónicas de la Dragonlance i de passada de la saga del mateix nom.

La novela parteix de dos fets bàsics: Una estructuració dels personatges molt estereotipada (de fet, la novela és una evolució d'una campanya de Rol per D&D) amb el que els protagonistes es presenten talment personatges de Rol: Tenim el Guerrer, el Mag, l'animista, l'explorador...i de races diferents: Humans, elfs, nans, kenders... Aquest fet marca la història de per si i ho fa de manera positiva (els personates interpreten papers duts fins als extrems) però també negativa doncs aquests no evolucionen i queden marcats per la resta de la trilogia.

L'altre fet bàsic és l'inspiració en la Terra Mitja de Tolkien. L'ambient fantastico-medieval, les races (copiades vilment de l'obra de Tolkien) et recorden una sensació coneguda i entranyable, encara que en el fons també t'esperes situacions diferents...

La prosa és directa i les aventures es succeiexen quasi sense parar. Si hi afegim una trama amb certa intriga i un tractament d'alguns personatges que farà història dins la fantasia èpica (sobretot a Raistlin i Tas) ens trobem amb una novela que t'absorveix...tant pel seu argument com pels records que desperta.

Decididament recomanada. Una novela que es llegeix en diagonal (I amb això em referixo a que aprofundeix poc i és molt amena) i que farà gaudir de molts bons moments al lector.

 

 

Premis:

 

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: