Los tejedores de cabellos
CF- SPACE OPERA

LOS TEJEDORES DE CABELLOS
Die Haarteppichknüpfer
(1995)

Andreas Eschbach

Editorial:
Bibliópolis (2004)

Col.lecció:
Bibliópolis fantástica

Núm:
14

Pàgines:
217Los tejedores de cabellos  

Poques vegades tenim l'oportunitat de llegir ciència ficció o fantasia no anglosaxona (ni ibèrica) per aquestes terres. Potser és el fet que manquen traductors per llengües que no sigui l'omnipresent anglès. El cert és que Bibliópolis ha començat una tasca encomiable al presentar-nos primer autors com el polonès Andrzej Sapkowski i ara l'alemany Andreas Eschbach amb aquesta interessant obra que és Los Tejedores de cabellos.

El que crida més l'atenció de la novel.la és la seva estructura. Cada capítol és narrat sota el punt de vista d'una persona diferent que té a molt a dir sobre el conjunt de la història però poc sobre els altres personatges que apareixen en els altres capítols. Així Eschbach crea una sèrie de relats que units formen el mosaic final de la història. En certa manera em recorda aquella obra de Haldeman, La Llegada que era narrada en temps real transmetent l'acció d'un personatge a un altre. L'autor en aquest cas és més subtil i ens dóna una visió dels drames personals de diverses persones, a vegades molt properes entre elles, a vegades allunyades per milers d'anys llums fins a recrear per uns instants el que ocorre en diferents punts de l'Imperi relacionats tots ells amb el misteri que uneix a tots els personatges: Les estores de cabells.

Les estores de cabells són unes obres d'art que necessiten tota la vida d'un home per ser creades i que es realitzen a partir dels cabells de les dones i filles d'aquest. La seva venda s'inverteix en la creació d'una altra estora per part del fill… i així ha estat durant els darrers milenis. Les estores s'envien al palau de l'Emperador, un personatge venerat com una deitat pel a causa de la seva longevitat, però ara comencen a arribar rumors sobre la seva mort. Alguns comencen a preguntar-se perquè l'Emperador vol milers i milers d'estores de cabells quan se suposa que fa vint anys que és mort…

Eschbach ens va proporcionant la informació necessària per que ens quedem absorts amb la lectura i acaba sol.lucionant quasi tots els misteris que es plantejen a les pàgines de la novel.la d'una manera molt elegant. la seva prosa és rica, elaborada però també amena. Un autor intel.ligent que ens regala una història més que interessant i que hauria de sembrar precedents en la ciència ficció europea. Potser un dels llibres més curiosos de l'any.

 

Premis:

2001 Grand Prix de l'imaginaire

2005 Ignotus

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: