La llegada
CF CONTACTES

LA LLEGADA
The coming
(2000)

Joe Haldeman

Editorial:
Ediciones B (2002)

Col.lecció:
Nova

Núm:
147

Pàgines:
217La llegada  

Afirmar que aquest llibre és de Ciència Ficció es un pèl agosarat. Tot i que la temàtica de fons és una típica novela sobre un Primer Contacte entre els humans i una raça extraterrestre, l'autor s'endinsa més en com afecta l'anunci de l'arribada dels alienígenes a una petita ciutat de Florida.

Haldeman ha fet un experiment literari. Ha tractat una trama típica de ciència Ficció però l'ha enfocat de manera molt personal. Per exemple, no trobem cap protagonista principal ja que l'acció és transmesa d'un personatge a un altre a temps real. O sigui que quan un dels personatges es creua amb un altre, a través d'una mirada, d'una trucada telefònica o per televisió, l'acció passa a ser vista amb uns altres ulls i amb una altra manera de pensar.

Una altra característica de la novela és que aquesta transcorre en un futur proper (any 2054) on es descriu com qui no vol la cosa els problemes del moment: El sobrecalentament de la Terra, les inevitables guerres de cada segle a Europa i la politica restrictiva americana (no tan allunyada de la realitat), particularment dura amb la homosexualitat. El món del 2054 ens és completament assimilat per les descripcions senzilles de Haldeman. No existexen tecnologies impossibles i no hi ha hagut descobriments inversemblants. La veritat és que se'ns mostra una societat tan coherent que es fa molt més creïble.

I les reaccions dels 15 o 20 personatges sobre un missatge d'origen extraterrestre son el plat fort de la novel.la: De fet, sembla que a la majoria no els importi massa, tothom té els seus problemes com per posar-se a pensar amb homenets verds vinguts de l'espai exterior. Aquesta preocupació social, posada en la novel.la en forma de molts diàlegs de caràcter coloquial y amens són l'essència del llibre.

Possiblement el final sigui un tant sobtat (Es resol en 2 pàgines), però de fet poc importa com acaba la novela. La part imprescindible ja s'haurà llegit abans.

Una curiositat: En aquesta Terra del 2054, Catalunya és independent i neutral (com no) en la guerra Europea. Ciència Ficció?

 

Premis:

 

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: