Mundo anillo
CF- CONTACTES

MUNDO ANILLO
Ringworld
(1970)

Larry Niven

Editorial:
La Factoría (2001)

Col.lecció:
Solaris Ficción

Núm:
11

Pàgines:
307

Altres edicions:

2005 La Factoría. Solaris Ficción, 11

1989 Martínez Roca. Gran Super-ficción

1985, 1986 Orbis. Biblioteca de Ciencia ficción, 5

1977, 1980, 1982, 1985 Martínez Roca. Super-Ficción, 15


Mundo anillo  

Tot i considerar-la una novela de contactes, Mundo Anillo també es podria enclaustrar dins l'Space Opera donat els ingredients que la formen: Diferents races extraterrestres amb el seus corresponents imperis i civilitzacions que juntament amb uns humans s'embarquen cap al desconegut per investigar un món tan gran i inimaginable que hi podria acollir totes les civilitzacions existents.

Però Mundo Anillo planteja aquest tema de manera desequilibrada. Els personatges estan ben definits tot i que són poc creïbles (almenys les seves relacions). Tampoc queda clar perquè s'ha escollit a éssers d'aquestes diferets races per anar a la missió (almenys les explicacions que es diuen no acaben de convèncer). Si això li sumem una mica de "Hard" i una història interessant només a estones ens dóna una novel.la amb alts i baixos.

No pretenc dir que sigui una mala història. De fet les idees que aporta l'autor em semblen molt interessants (Crec que aquesta novel.la debia inspirar a Arthur C. Clarke a Cita con Rama que és d'un any més tard) però la trobo un pèl poc estructurada i amb mancances d'informació importants.

En definitiva, una bona història amb aportacions destacables però que et deixa un cert regust...com que t'esperes molt més.

 

Premis:

1970 Nebula
1971 Hugo
1971 Locus CF

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: