Cita con rama
CF- CONTACTES

CITA CON RAMA
Rendeuzvos with Rama
(1973)

Arthur C. Clarke

Editorial:
Ultramar (1998)

Col.lecció:
Grandes Éxitos Bolsillo

Núm:
1

Pàgines:
248

Lectures relacionades:
Rama II

El Jardín de Rama
Rama Revelada


Altres edicions:

CATALÀ
1985 Pleniluni, 2001

CASTELLÀ
1996 Ultramar. Estelar

1975 Ultramar

1975 Círculo de lectores

Cita con Rama  

Interessant obra de Ciència Ficció on es desenvolupa un estrany argument recolzat per una gran imaginació.

La trobada d'una immensa nau d'origen extraterrestre i l'exploració d'aquesta és el que ens descriu amb grans dots imaginatives en Clarke. De totes maneres, crec que la realització d'aquesta novel.la deu haver estat influenciada per una obra anterior: Mundo Anillo de Larry Niven (Publicada l'any anterior i de temàtica semblant)

La curiositat és el principal motor d'aquesta intrigant novel.la: L'intentar desxifrar què pot voler una nau (aparentment abandonada) a pocs milers de km de la Terra. El fet és però, que Clarke planteja diferents situacions interessants (Per exemple el conflicte de la religió) però no acaba d'arrodonir la obra. La sol.lució final dels misteris m'atreviria a dir que és freda i poc desenvolupada i potser poc efectiva però prou interessant com per plantejar-te moltes coses.

Clarke però no tenia pensat fer cap continuació. Tot i que després es va decidir a fer tres parts més, la cosa no continuaria igual. Les altres parts no arribarien mai a assolir la (moderada) qualitat d'aquesta primera entrega.

Cita con Rama està considerada un dels grans clàssics de la CF, però a l'igual que amb Mundo Anillo es queda curta i decepciona una mica, bàsicament per les grans espectatives que un s'havia format. Tot i això, crec que es recomanable.

 

Premis:

1973 Nebula
1974 Hugo
1974 Locus
1974 J. W. Campbell

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: