Lágrimas de luz
CF SPACE OPERA

LÁGRIMAS DE LUZ

(1984)

Rafael Marín

Editorial:
Gigamesh (2002)

Col.lecció:
Gigamesh

Núm:
13

Pàgines:
428

Altres edicions:

1986 Orbis. Biblioteca de ciencia ficción, 65

Lágrimas de luz  

Lágrimas de Luz és un Space Opera narrat des d'una perspectiva diferent i original: La de la ploma, o millor dit, la del poeta. Perquè, si destaca un fet d'aquesta bona novel.la és sobretot la seva clara tendència antibel.licista, molt a la línia d'altres novel.les d'aquest gènere com per exemple La Guerra Interminable

L'eterna conquesta per part de la Terra de tots els mons coneguts en una interminable guerra expansiva és explicada a través de les paraules d'un dels poetes que composen els cantars de gesta de les tropes de l'espai. Naturalment, gestes i poemes degudament deformats per exaltar les tropes i encomanar-los el vigor necessari per continuar aniquilant tot el que es mogui.

Rafael Marín mereix tots els meus respectes per haver creat -en aquesta la seva primera novel.la- una obra força coherent i profunda. Utilitza un llenguatge a vegades directe, radical i molt cru, però també poètic, pausat i en certs trams de l'obra empalagós.

Aquest és potser un dels defectes de Lágrimas de Luz: De capitols plens de vida es passa a capítols més pensatius, on l'autor potser s'escarrassa massa en endinsar-se en les sensacions del protagonista i descuida una mica el ritme narratiu. No estic dient que es trobin capitols "totxos" en mig de l'obra però sí, passatges que semblen repetitius.

Algunes crítiques que he llegit de l'obra també es fan resò de la moralina constant d'aquesta: La crítica antibel-licista. En el meu cas, crec que la moralina és indiscutible però sí que és cert que, com he dit abans, pot resultar massa repetitiva.

Aquest llibre té a més, dos relats afegits centrats en el mateix univers: A Tumba Abierta i Ébano y Acero escrits anys més tard pel mateix autor. El primer tracta d'una petita epoeia visceral d'uns desertors: Directa i sense contemplacions, crec que complementa força alguns trams de la novel.la que potser quedaven massa poc descrits. La segona és més una aportació d'informació sobre l'univers de Lágrimas de Luz, en clau pessimista però també molt ben narrada.

 

Premis:

 

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: