Thorgal. Aaricia
CÒMIC/
FANTASIA HEROICA
 
     
 
 
 
GUIÓ


DIBUIX
 

AARICIA
Thorgal: Aaricia
(1989)

Guió:
Van Hamme

Dibuix:
Rosinski

Editorial:
Norma
(2001)


Col.lecció:
Pandora

Núm:
46

Pàgines:
48

Sèrie:
Thorgal

Números originals:
14

 
     
Thorgal. Aaricia

A l’igual que passar a El hijo de las estrellas, arriba un moment en tota saga que cal aturar-se una estona i mirar enrere. Si a l’esmentat volum repassàvem la infantesa del protagonista principal, Thorgal, a Aaricia, tal com indica el títol descobrirem alguns moments de la vida de l’esposa del nostre heroi.

A tal efecte, Van Hamme i Rosinsiki van dissenyar tres aventures molt diferents que reflectissin el caràcter d’Aaricia i també la seva relació d’infantesa amb Thorgal. La primera és “La Montaña de Odín”, una entranyable aventura d’una Aaricia molt jove que ha perdut a la seva mare. S’hi incorporen personatges de la mitologia nòrdica que tempten a la jove innocent en una recerca sense sentit. Només l’aparició d’un Thorgal preadolescent ajudarà de veritat a la princesa vikinga. No és una gran aventura però ajuda a situar-se en el context. Ja es veu aquí com Thorgal va una mica per la seva.

És però a “Las primera nieves”  on ens situem més en un pla històric i on es veu clarament que la infantesa de Thorgal no va ser un camí de roses. L’ajuda, en aquest cas d’Aaricia, el salvarà de les maquinacions de Gandalf el Boig, el rei dels vikings del nord i pare d'Aaricia. Aquesta és una aventura molt ben narrada, que s’ajusta perfectament al passat de Thorgal i que evidencia les males relacions que hi havia entre ell i el seu futur sogre (relacions que que es precipiten a l’intent d’assassinat de Thorgal a la primera pàgina del primer número, La maga traicionada. En tot cas, una bona història.

Finalment, a l’igual que va passar en els flashbacks de Thorgal a El hijo de las estrellas, tenim també una aventura 100% inmersa en mitologia escandinava, “Las lágrimas de Tjahzi”. En aquesta, Aaricia coneix a un déu menor d’Asgard, Vigrid, al qual ajuda en les seves peripècies. No resulta massa interessant com no sigui per conèxier una mica més sobre mitologia.

En definitiva, un volum tranquil, a l’espera del que serà una de les obres mestres de la col.lecció, El señor de las montañas.

Eloi Puig, 16/10/09

 

 

Premis:
Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu cercar el vostre còmic a: