Alfa & Omega
TERROR/ CF

ALFA & OMEGA
(2012)

Sergi G. Oset

Editorial:
Bubok Publishing
(2012)


Col.lecció:
---

Núm:
---

Pàgines:
92Alfa & Omega  

M’agraden els experiments, m’agrada trobar noves tendències o noves maneres de gaudir de la literatura. Alfa & Omega és un conte – encara que tingui un format de llibre-, un relat per encàrrec sobre zombis – d’això en parlaré més en davant- que forma part d’un projecte curiós: El grup de música Midnight Zombie Alligator, MDA pels amics, va treure fa un temps un àlbum titulat “Nova Sico” i van encarregar al Sergi G. Oset complementar-lo amb un conte de zombis. A l’autor se li'n va anar la mà una mica i el conte que havia de ser curt, s’allargà el suficient per què no cabés al CD però això no ha impedit que sortís publicat igualment. Segons instruccions del mateix autor, caldria llegir el relat escoltant la banda sonora dels MDA (i a ser possible, després veure el curtmetratge també basat en el seu àlbum), un experiment doncs, que em recorda al que ja va crear la Susana Vallejo a Swich in the red. Alfa & Omega es pot llegir en català i també en les seves traduccions al castellà i l’anglès, presents al mateix volum.

Però parlem del relat en sí: Zombis. Poca cosa es pot escriure sobre aquesta nova moda literària. Sergi G. Oset narra en primera persona una història que ens descriu una apocalipsi zombi en una ciutat nord-americana. Les primeres pàgines ens posen en situació i també ens mostren un exemple de mort vivent per què ens fem a la idea. El conte però no té una vessant terrorífica, de manera que no pretén crear angoixa o nervis en el lector. Més aviat es decanta – en les poques pàgines que té- per conduir la trama cap a un final interessant.

I així és, la part de terror dóna lloc a l’especulació de com ha començat l’epidèmia de morts vivents. El final és digne i remet al títol del relat clarament. Sergi G. Oset ens presenta el conte de forma amena i ben narrada tot i que l’argument principal no cridi l’atenció especialment. Potser la incorporació d’un segon personatge es vegi un tan forçada però tenint en conte que el relat posseeix molt poca extensió, no podem demanar miracles!

M’ha agradat, especialment per oferir un final interessant tot i que crec que l’autor perd una mica el temps al començament posant-nos en antecedents quan la nostra imaginació ja capta de seguida el que és una holocaust zombi. Aquest espai potser hagués anat bé per dedicar-lo a conèixer millor per dins el nostre protagonista que té un rol un tan estereotipat.

Sergi G Oset és un autor de relats que col·labora asiduament muntant i promocionant actes de l’ARC (Associació de Relataires en Català) i també darrerament com a enllaç amb la revista Catarsi. De la seva obra conec bàsicament els contes que van ser publicats a la Catarsi 8 (i que encara haig de ressenya, ditxós temps...).

Eloi Puig, 28/04/13

 

Premis:
 
Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.