El templo de Istar
FANTASIA ÈPICA

EL TEMPLO DE ISTAR
Time of the twins
(1986)

Margaret Weis & Tracy Hickman

Editorial:
Timun Mas (1998)

Col.lecció:
Leyendas de la dragonlane

Núm:
1

Pàgines:
504

Saga:
Dragonlance

Lectures relacionades:
La Guerra de los enanos
El Umbral del poder


Altres edicions:

1998, 2002, 2003 Timun Mas

El templo de Istar  

Primer volum de la sèrie Leyendas de la Dragonlance i continuació directa de Crónicas de la Dragonlance.

Suposo que un dels arguments a favor d'aquesta trilogia, (comparada amb la primera) és que a Leyendas de la Dragonlance els autors debien tenir més temps per escriure al seu ritme, sense basar-se en cap aventura de Rol i sense haver de definir personatges tan esteriotipats com els de les cròniques. Això fa que les relacions entre els personatges assoleixin aquí cotes molt més creïbles que a les esmentades Crónicas de la Dragonlance.

El Templo de Ishtar és el començament d'una autèntica epopeia de viatges en el temps en el Món de Krynn on retrobarem alguns dels personatges de les cròniques i on se'ns n'afegiran d'altres, per altra banda menys carismàtics.

Alguns consideren a Las Leyendas de la Dragonlance com la millor sèrie dins la saga de novel.les que conformen l'univers Dragonlance. Nogensmenys, l'aventura es multiplica i l'argument es fa més rebuscat. En aquest cas, El Templo de Ishtar ens mostra a personatges tan carismàtics con Caramon de capa caiguda i d'altres com Raistlin més enigmàtics que mai. Realment és una bona continuació i un bon començament alhora. Els moments nostàlgics no hi falten, així com tampoc les diversions -ineludibles- a què ens porta un altre dels protagonistes principals: Tasslehoff Burfoot. En canvi, aquell lideratge mític d'en Tanis ja no hi és, ni tan sòls les aparicions estelars d'en Fizban...

L'argument, com he apuntat abans és més sòlid que a les cròniques. Aquí no patirem salts argumentals ni personatges que de cop i volta pateixen transformacions en el seu caràcter i en la seva personalitat. Aquí ens deturarem davant l'aventura de viatjar al passat: Just abans del famós cataclisme que va esquinçar el continent d'Ansalon.

 

Premis:

 

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: