Solaris 27
REVISTA
 
ARTÍCLES

RELATS

SOLARIS 27

(2005)

Diversos autors

Editorial:
La Factoría (2005)

Col.lecció:
Solaris

Núm:
27

Pàgines:
66


   
Solaris 27

Mentre esperem que el número 28 de la revista surti a la venda, ja amb un retard més que considerable, he tingut temps de llegir el present número.

Un número que prima els reportatges per sobre dels relats. Un fet curiós és que crec que és el primer cop que es dóna que hi hagi tres reportatges sobre obres que es publiquen a tres de les principals editorials del gènere en aquest estat: El de Robin Hoob (La Factoría), l'entrevista a Kiril Yeskov (Bibliópolis) i un repàs a la trajectòria de Tim Powers (on l'editorial que el publica actualment és Gigamesh). Menció apart dels premis UPC que són publicats per Ediciones B. Un fet doncs que li dóna un aire més obert a la revista ja que molt sovint només hem pogut llegir articles dels autors i novel.les de la casa. Una tendència, doncs, que aplaudeixo.

Tim Powers, un autor conegut i a vegades estimat i odiat a parts iguals és el centre de l'article que ens presenta Alejandro Caveda: un repàs més o menys exhaustiu de la seva obra publicada en castellà. Interessant però sense excessiva profunditat.

També trobem un artícle sobre la saga del Vatídico i una entrevista a la seva autora. Tot plegat ens ajuda a veure les motivacions i la manera en que l'autora va crear el seu món dels sis ducats. Ideal pels que es volen inciar amb la saga.

I encara hem de sumar alguns articles més: L'entrevista a Kiril Yeskov, realitzada per l'editor Luis G. Prado i la petita introducció que ens fa Elia Barceló sobre Pilar Pedraza a la castissa secció de "Autores con Ñ", una autora per mi desconeguda però que arran de l'article m'ha despertat bones vibracions. La única llàstima de l'entrevista a Kiril Yeskov és la seva llargada, doncs és realment interessant però molt curta. Una entrevista, doncs, òbviament basada en la obra que ha homanetjat/parodiat tan profundament un dels pilars de la literatura fantàstica com és El Senyor dels Anells.

I finalment, felicitar a Mariano Villareal pel repàs exhaustiu que es fa als premis UPC, uns premis que sincerament jo tinc molt oblidats (i això que els donen pràcticament al costat de casa, com qui diu) i que després del reportatge em miraré d'una altra manera. Llista de premiats, breu resum de les obres incloses en els reculls… una molt bona feina.

Afegir també que amb aquest número s'inaugura la secció "Cortocircuitos" on els lectors poden enviar contes ultracurts. Alguns són curiosos, tan sols tenen algunes línies. Em quedo amb Algo fue mal de Francisco Ruiz Fernandez

Pel que fa als relats. En tenim dos: Un paseo por el Deuteronomio, relat curt de Jack McDevitt que aborda el tema dels viatges temporals des de una perspectica religiosa i de fe. És correcte tot i que crec que li manca una mica de profunditat. I també tenim un conte de Núria C. Botey: Marcas de luna, típic conte de fantasmes pero escrit amb força sensibilitat, un tant poètic. No m'ha desagradat tot i no ser massa original. Espero poder llegir alguna cosa més d'aquesta autora.

 

Premis:

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Artícles que conté aquesta revista:
Robin Hoob y "El Vatídico" + Entrevista a Robin Hobb (Manuel de los Reyes)
Tim Powers, marinero en costas extrañas (Alejandro Caveda)
Entrevista a Kiril Yeskov, La Tierra Media con gafas de espejo (Luis G. Prado)
Pilar Pedraza, autores con Ñ (Elia Barceló)
Premios UPC, El premio más importante de la CF Europea (Mariano Villareal)
Relats que conté aquesta revista:
Un paseo por el Deuteronomio (Jack McDevitt)
Marcas de luna (Núria C. Botey) 
Podeu buscar el vostre llibre a: