Snow crash
CF- CIBERPUNK

SNOW CRASH
Snow crash
(1992)

Neal Stephenson

Editorial:
Gigamesh (2000)

Col.lecció:
Gigamesh

Núm:
6

Pàgines:
431Snow crash  

Una novela que combina molt bé dues coses: La diversió i la intriga, però també la informàtica i la història. Està escrita en un vertiginós present, l'acció i l'aventura no s'aturen quasi mai i la violència no és gratuïta (bé, una miqueta, però tracatant-se d'un ambient ciberpunk...).

L'autor introdueix temes encara poc explotats (virus informàtics que es transmeten pel cos, tecnologia punta...) però alhora ens dóna una imatge del nostre planeta que no ens costa gens d'assimilar (Multitut de barris-estat, caps mafiosos que controlen els seus territoris, multinacions que en veritat governen el planeta...). Aquesta barreja, sofisticada i barroera alhora dóna un nou aire a la novel.la, un cert to de renovació i d'originalitat que no se t'oblida un cop l'has llegida.

Sembla que el caràcter d'aquesta novel.la va renovar el dinamisme del gènere ciberpunk; I de fet no m'estranya: La velocitat en que es mouen els esdeveniments, la increïble posada en escena d'idees tan profundes i distants (realitat virtual, mites babilònics, llenguatge, comunicació...) i un sentit de l'humor m'atreveria a dir que bastant intel.ligent fan d'Snow Crash una novel.la molt recomanable... Per tothom que tingui una ment mínimament oberta.

 

Premis:

1997 Grand prix de l'imaginaire

2001 Ignotus (Est.)

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: