Remolcando a Jehová
FANTASIA- HUMOR

REMOLCANDO A JEHOVÁ
Towing Jehovah
(1994)

Jaimes Morrow

Editorial:
Norma (2001)

Col.lecció:
Brainstorming

Núm:
8

Pàgines:
307


Remolcando a Jehová  

No, no es tracta d'una paròdia sobre Déu a l'estil Terry Pratchett, però sí que es tracta d'una paròdia seriosa. M'explico: La novela navega i fa equilibris entre l'humor negre i la crítica teològica. No es pot negar que l'argument és original: Deu ha mort i el seu cos sura sobre l'Atlàntic a l'espera que un petroler fletat pel Vaticà el porti a lloc segur...

Aquest principi tan senzill és el millor i el pitjor del llibre. El millor per que amb un argument així no pots deixar de llegir més...el pitjor perquè poca cosa hi ha més que aquesta idea. Al llibre li falta fil argumental per completar la premisa única i irrevocable: Que Déu s'ha mort. No ens cal esperar girs argumentals complicats a última hora, però tampoc ens trobarem amb que l'autor tracti amb profunditat un tema que dóna per molt més.

Sovint, Morrow se'n va per les branques i fa que el ritme narratiu s'alenteixi, Tot i que la idea del "Corpus Dei" ens alenta a seguir llegint...ens trobem , però, també amb parts que et deixen estupefacte on et fas aquesta pregunta: Com s'ha atrevit a dir això l'autor?

Resumint, Racionalistes poc racionals, illes perdudes, antropofàgia d'alt nivell, recreacions de la II Guerra Mundial...tot això barrejat forma una de les noveles més originals que he llegit mai... llàstima que no quedi prou desenvolupada.

 

Premis:

1995 World Fantasy

1996 Grand Prix de l'Imaginaire

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: