La quinta cabeza de Cerbero
CF- REFLEXIÓ

LA QUINTA CABEZA DE CERBERO
The fifht head of cerberus
(1972)

Gene Wolfe

Editorial:
Minotauro (1997)

Col.lecció:
---

Núm:
---

Pàgines:
274


Altres edicions:

1978 Acervo. Ciencia ficción, 26

La quinta cabeza de Cerbero  

Una obra complexa pel seu argument però amena per la seva prosa, compost per tres relats íntimament lligats que exploren temes tan diversos com la clonació, l'antropologia o la recerca de civilitzacions perdudes.

Realment és dificil ressenyar la temàtica de la novel.la ja que el que veritablement atrau d'aquesta és la seva complexitat. La seva estructura en tres contes diferents però lligats entre sí ens dóna pistes per resoldre l'entrellat del tema principal: L'existència o no existència dels aborigens de Sainte Croix i Sainte Anne, dos móns colonitzats primer per francesos i més tard per anglosaxons.

La major part de la trama gira al voltant dels suposats aborigens d'aquests móns veïns, doncs existeix una teoria que afirma que els aborigens es transformaren en els actuals residents d'aquests planetes suplantant els colonitzadors francesos.

Però l'autor no ho posa fàcil. L'entrellat l'ha d'anar descobrint el lector a partir de les aportacions dels tres contes. El primer (La Quinta Cabeza de Cerbero) ens transporta als misteris de la clonació en el món de Sainte Croix. El segón, potser el més confós però alhora el més ben escrit ens narra les aventures d'uns aborigens al món de Sainte Anne. Que això trenca el misteri? Ni molt menys, doncs és el tercer conte, V.R.T que aporta més dades i més confusió a l'afer dels aborígens. Fins no haver llegit tot el llibre, hom no es veu capaç d'aportar la seva pròpia teoria al respecte.

Resumint, una increïble prosa posada en pràctica com una novel.la on s'aporten algunes dades per que el lector acabi pensant per ell mateix què va passar...

Suposo que em caldrà tornar a llegir-lo per redescobrir detalls que de ben segur se m'han passat per alt...potser aquí recau la seva gràcia...en descobrir noves dades repartides per les pàgines dels tres contes...

 

Premis:

 

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: