Mercaderes del espacio
CF DISTOPIA

MERCADERES DEL ESPACIO
The Space Merchants
(1954)

Frederik Pohl & C.M. Kornbluth

Editorial:
Minotauro (2002)

Col.lecció:
---

Núm:
---

Pàgines:
249

Lectures relacionades:
La Guerra de los mercaderes

Altres edicions:

2006 Planeta De Agostini. Biblioteca de Ciencia Ficción

2004 Minotauro. Kronos. Booket, 39

1988 Minotauro

Mercaderes del espacio  

Llegir Mercaderes del espacio ha estat una grata sorpresa. Primer perquè m'esperava trobar una novel.la divertida d'aventures i conflictes estelars (Un Space Opera, vaja) i m'he trobat amb una distopia en tota regla i també perquè veig que la visió futurista que es tenia en els anys 50 (Almenys per Frederik Pohl) era totalment encertada.

Mercaderes del espacio està escrita amb maestria de la bona: S'endinsa en una futura terra totalment dominada per les empreses (Com el cas de la Goma-Cola), les quals han pres el veritable poder als governs i on el món de la publicitat és el que domina el mercat... Perquè la societat està divida en Consumidors i productors /Executius. Els primers representen un 94% de la població i estan sotmesos a consumir tot el que se'ls ven.

Molt interessant és la reflexió que mostra Pohl en aquesta novel.la: L'escassetat dels recursos naturals de la terra, quasi totalment esgotats per la consumició massiva i en canvi la immensitat de productes que no són de primera necessitat però que la gent necessita constantment per poder viure... Cotxes que van a pedals, restaurants que donen proteïnes per sopar... Però luxes suplerfus a totes les cases.

Realment, Mercaderes del espacio s'acosta molt més als nostres temps que no pas altres distopies famoses com 1984 o Un mundo Feliz: El consumisme massiu i la llibertat de les grans empreses són l'eix d'aquesta, per altra banda, dinàmica novel.la.

Dic dinàmica per què el plantejament de Pohl no era fer un assaig sobre "el que passaria si...", si no més aviat una intrigant novel.la sobre aquesta societat que acabo de descriure amb una trama ben construïda i gens avorrida.

 

Premis:

 

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: