El libro del día del juicio final
CF- VIATGES EN EL TEMPS

EL LIBRO DEL DÍA DEL JUICIO FINAL
Doomsday book
(1992)

Connie Willis

Editorial:
Ediciones B (1997)

Col.lecció:
VIB

Núm:
244-1

Pàgines:
765

Altres edicions:

2005 Ediciones B, Byblos, 975/2

1994 Ediciones B, Nova, 68

El libro del día del juicio final  

Increïble barreja de novel.la històrica i odissea futurista, de drama i de comèdia intel.ligent. Connie Willis ens torna a portar en una història de Viatjes en el temps (on els fets científics són el de menys) i on l'acció del llibre tanscorre en tot moment entre el passat on es desenvolupa un dels drames més impactants que recordo i en el present on els fets descriuen els esdeveniments de manera molt més oberta, amb fins tocs d'humor.

Però anem als fets: L'autora torna a demostrar la seva maestria narrativa en introduïr-nos de ple en una història que explica el llançament d'una estudiant a l'Edat Mitjana per investigar els contemporanis i els problemes que deriven de l'error del llançament...propiciat per un estrany virus que comença a fer estralls en el present.

Però aquesta novela no és una simple narradora de fets aveturescos que passen a l'Edat Mitjana. Ens trobem amb una recreació perfecta del que va passar el 1348 a la zona d'Oxford (de la mateixa manera que l'autora ho descriurà anys més tard en Por no mencionar al Perro). L'argument està completament lligat tot i que hi manca arrodonir alguna cosa per que es pugui considerar completament perfecte (d'aquí ve el 9,5 en comptes del 10)

Si al fet històric de la Pesta negra, li sumem les dosis de drama necessàries, uns diàlegs amens i directes i un argument àgil i intrigant, podem dir sense mena de dubte que ens trobem davant d'una obra mestra, no de la literatura de Ciència Ficció, si no de qualsevol gènere, doncs El Libro del Día el Juicio Final és una novel.la per a tots els públics i per a tota mena de sensibilitats.

 

Premis:

1992 Nebula
1993 Hugo
1993 Locus (CF)
1995 Ignotus (Est.)
1995 Gigamesh CF

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: