Hombre de armas
FANTASIA - HUMOR

HOMBRESDE ARMAS
Men at arms
(1993)

Terry Prachett

Editorial:
Plaza & Janés (2003)

Col.lecció:
Mundodisco

Núm:
15

Pàgines:
351

Serie:
Mundodisco


Lectures relacionades:
Guardias! Guardias?
Pies de barro


Altres edicions:

2005 De Bolsillo, Biblioteca Terry Pratchett, 15/ Best Seller, 342/15

Hombres de armas  

Aquesta novel.la és un altre clar exemple de com la ciència ficció i la fantasia es poden utilitzar intel.ligentment per parlar sobre temes que afecten greument a aquest món nostre sota una perspectiva diferent, en aquest cas humorística, però que igualment pretén mostrar-nos on ens equivoquem, i què podriem fer per conviure en un món millor.

Deixant de banda algunes excepcions, sempre és divertit i saludable comentar un llibre de Terry Pratchett i de la seva saga del Mundodisco. Hombres de armas és la continuació directa de Guardias! Guardias?, (Tot i que pot llegir-se independentment d'aquesta), la segona de les novel·les dedicades a la guardia nocturna d'Ankh-Morpork... I resulta potser no tan divertida com la primera però sí més alliçonadora. Una petita joia de l'humor intel.ligent.

Perquè en aquest cas La Guardia es veu obligada per part del Patrici, (subtilment es clar), a incloure entre les seves files, part de les minories de la ciutat: Nans, trolls i morts vivents... Un barreja explosiva. A més hi ha hagut un assassinat! La cosa no tindria cap mena de repercusió en una ciutat com Ankh- Morpork si no fós perquè s'ha realitzat sense el consentiment del gremi d'assassins... I això cal investigar-ho.

Tornem a trobar als carismàtics personatges que se'ns van presentar a Guardias! Guardias?: El capità Vimes, el cap Zanahoria, Nobbs, Colon, etc... Que a part d'investigar l'esmentat assassinat els cal intentar descobrir amb quina nova arma mortífera s'ha realitzat l'acte.

Com sempre, ens trobem amb un cocktail divers i entretingut: Personatges parodiats com Leonardo da Vinci o guinys a obres com El Senyor dels anells (sobretot en la seva part final), acudits sobre nans i trolls (impagable el paper del troll Guardia Interí Detritus... No saludis!), que ens fan riure mentre intentem resoldre nosaltres mateixos el cas que se'ns ha presentat.

I precisament, ens trobem davant la primera novel.la del Mundodisco amb components políciacs i de suspens. Tot això amb les fantàstiques dosis d'humor que incorpora Pratchett als seus textos i amb missatges subliminals a temes com el racisme, la xenofòbia, el poder, la necessitat de tenir rei... Uns missatges que com he dit anteriorment es poden aplicar perfectament en el nostre món i particularment a l'estat en el que vivim.

Perquè el Mundodisco no és res més que un reflexe de nosaltres, sigui per bé o per mal.

 

Premis:

 

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: