Estación de Tránsito
CF- CONTACTES

ESTACIÓN DE TRÁNSITO
Way station
(1963)

Clifford Simak

Editorial:
Orbis (1987)

Col.lecció:
Biblioteca de Ciencia-dicción

Núm:
04

Pàgines:
185

Altres edicions:

2003 Minotauro, Kronos

1980 Martínez Roca, Super ficción, 55

1966 EDHASA, Nebulae, 120

Estación de Tránsito  

Estació de tránsito és una novel.la plena d'idees originals però crec que poc explotades. L'argument gira entorn a la crítica antibel.licista, la solitud, els límits de l'exploració espacial, i l'existència d'una Força espiritual que ens guia per l'univers.

Fins aquí correcte. Amb aquestes bases sembla que tinguem una novel.la si més no interessant, però repeteixo que les grans possibilitats que tenien aquestes línies argumentals estan poc desenvolupades i els manca la força necessària per assolir res més que una simple curiositat.

L'esmentada "Estació" del títol fa referència a un dels milers centres de teletransportació que existeixen a la galaxia, ubicat en aquest cas a la terra de mitjans del segle XX. Un centre manat per un sol vigilant que té la funció de fer d'estació de transbord i descans a milers d'essers extraterrestres que viatgen per la galàxia. Aquest punt de sortida és potser la millor de les idees aportades per l'autor.

Un fet que m'agradaria destacar és que la novel.la va ser escrita l'any 1963, després de la crisi dels misils cubans, i això crec queda força palès en les crítiques a la Guerra que sovint formula l'autor a través del seu protagonista absolut: Enoch Wallace, el vigilant de l'Estació de Trànsit, veterà de guerra i ara pensador i filòsof. Aquesta reflexió sobre la inutilitat de la Guerra, (sobretot a la Guerra Nuclear), aquesta certa camaraderia espacial que s'intenta donar a la novel.la poden ser un reflex de l'aguda situació pre-bèl.lica (en plena guerra freda) de l'època.

Una novel.la que es deixa llegir bé, però que potser no compleix les espectatives que propociona al principi, apart crec que el temps li ha passat factura i es nota una mica desfassada.

 

Premis:

1964 Hugo

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: