Espadas y demonios
FANTASIA HERÒICA

FESPADAS Y DEMONIOS
Swords and deviltry
(1970)

Fritz Leiber

Editorial:
Martínez Roca (1985)

Col.lecció:
Fantasy

Núm:
2

Pàgines:
182

Saga:
Fafrhd y el ratonero gris

Lectures relacionades:
Espadas contra la muerte; Espadas entre la niebla; Espadas contra la magia
Las Espadas de Lankhmar
Espadas y Magia helada
La hermandad de las espadas




Espadas y demonios  

Primera entrega de la saga de contes basats en els personatges de Fafhrd y el ratonero gris.

El recull consta de tres parts. Les dues primeres escrites de manera molt particular, sense reparacions en sexe i violència.

La tercera part, Aciago encuentro en Lankhmar, basa la història en l'encontre dels dos personatges en els perillosos carrerons de Lankhmar. Aquest conte, multipremiat, passarà als anals de la literatura fantàstica com un dels contes curts més personals i increïbles que s'han escrit mai. Naturalment, les opinions són subjectives, però en aquest conte crec que s'estableixen les bases de la resta de la saga. Aquí és on podem veure els trets típics de Fafhrhd i el Ratonero Gris:

Deixant de banda que els protagonistes són grans camarades, també tenen el seu cantó "Humà": bebedors, faldilers, lladres, caballers en ocasions, un pèl (per no dir molt) masclistes en altres...i potser és això el que els fa diferents, encara que algunes històries no estiguin a l'alçada: El fet que no siguin aquells caballers amb honor i orgull si no simples persones que roben, es deixen contractar com a mercenaris o busquen els plaers de la carn... Sempre, aixó sí actuant segons el codi... El que dicten ells mateixos.

En general un tipus de fantasia heroica molt ben narrada en un món (Newhon) on tot s'hi val...on la màgia i les espases són el pa de cada día i en un capital (Lankhmar) que acabarà creant escola...com és la no menys mítica Ankh-Morpork (Mundodisco).

 

Premis:

1986 Gigamesh (Antologia fantàstica)

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: