Espadas entre la niebla
FANTASIA HERÒICA

ESPADAS ENTRE LA NIEBLA
Swords in the mist
(1968)

Fritz leiber

Editorial:
Martínez Roca (1987)

Col.lecció:
Fantasy

Núm:
16

Pàgines:
181

Saga:

Fafrhd y el ratonero gris

Lectures relacionades:
Espadas y demonios; Espadas contra la muerte; Espadas contra la magia
Las Espadas de Lankhmar
Espadas y magia helada
La hermandad de las espadas
Espadas entre la niebla  

La tercera entrega de Fafhrd y el Ratonero Gris evidencia la gran qualitat literària de Fritz Leiber. El problema està en els arguments de les aventures: Perquè? Doncs per que les aventures dels dos companys sí, ens mostren el més clar exemple de la novela d'espasa i bruixeria, les seves aventures són fantàstiques, les lluites èpiques, llur camaraderia entranyable però sovint tots aquest factors tan ben narrats queden diluits per narracions massa fantàstiques, il.lògiques i confuses.

Però no ens enganyem, el primer terç del llibre és, si més no, memorable: Tan La nube de odio com sobretot Tiempos difíciles en Lankhmar (que considero un dels millor contes de la parella protagonista) evidencien totes les característiques positives que esmentava abans.

La resta del llibre evidencia l'altra part ressenyada (La negativa) amb la qual "acuso" a Leiber. Si aquest magnífic autor s'hagués esmerçat més en definir unes linies argumentals més coherents ens trobariem sense dubte davant una de les millors sagues de la fantasia èpica després de Tolkien. Ara podem dir, que és una de les més entranyables gràcies a petites joies com Aciago encuentro en Lankhmar o en aquest volum Tiempos difíciles en Lankhmar.

 

Premis:

1988 Gigamesh (Antologia fantàstica)

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: