Espadas contra la magia
FANTASIA HERÒICA

ESPADAS CONTRA LA MAGIA
Swords against wizardry
(1968)

Fritz Leiber

Editorial:
Martínez Roca (1989)

Col.lecció:
Fantasy

Núm:
21

Pàgines:
190

Saga:
Fafrhd y el ratonero gris

Lectures relacionades:
Espadas y demonios; Espadas contra la muerte; Espadas entre la niebla;
Las Espadas de Lankhmar
Espadas y Magia helada
La hermandad de las espadasEspadas contra la magia  

La Quarta entrega de la saga de Fafhrd i el ratonero Gris és una lectura reconfortant, almenys pel que fa al ritme narratiu i a les inmillorables descripcions de personatges i llocs. I no exagero, les descripcions dels personatges que apareixen sobretot a Los Señores de Quarmall són esplèndides i demostren una vegada més la vàlua dels dos escriptors.

Cal dir que s'estructura bàsicament en tres contes. El primer (Stardock) no deixa de tenir un argument mediocre però sense arribar a avorrir el lector. La principal aportació és una sèrie de personatges secundaris que tornaran a aparèixer en el conte La Isla de la escarcha dins de Espadas y magia helada.

El segon (Los dos mejores ladrones de Lankhmar) és divertit i curiós però recau en el tercer conte (Los Señores de Quarmall) la tasca de tirar endavant amb una història molt ben escrita (En aquest cas a mitges pels dos creadors de la saga) que et fa recordar lo millor d'aquelles partides de rol que havies viscut. Aquesta darrera aventura no arriba a l'alçada de "ciago encuentro en Lankhmar (Espadas y Demonios) i Malos Tiempos en Lankhmar (Espadas entre la niebla) però penso que li falta poc.

Com sempre, les aventures dels dos herois són increïbles, divertides, sarcàstiques, violentes i amb aquell aire masclista i luxuriós propi de la saga. Molt més coherent que els reculls anteriors.

 

Premis:

1990 Gigamesh (Antologia fantàstica)

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: