Esencia oscura
FANTASIA HISTÒRICA

ESENCIA OSCURA
The drawing of the dark
(1979)

Tim Powers

Editorial:
Gigamesh (2000)

Col.lecció:
Gigamesh

Núm:
5

Pàgines:
308Esencia oscura  

Fluixeta novel.la d'aventures i fantasia ambientada en plena guerra de l'Imperi Otomà contra Occident (el famós setge de Viena).

Tot i que Powers comença a introduir les seves fantàstiques idees que relacionen la història amb la fantasia, aquesta novel.la no assoleix l'èxit de Las Puertas de Anubis. Tot i això, no és una mala història, simplement calia fer-la més àgil i més concisa. Tendeix a parlar de moltes coses sense aprofundir-ne en cap, cosa que li treu emoció.

La idea que el setge de Viena va ser una mena d'enfrontament final entre les forces d'Orient i Occident (una mena de lluita del bé contra el mal) és una bona premisa per encuriosir el lector , però crec que poc desenvolupada. El fet però, d'utilitzar un escenari històric (ben detallat per altra banda) fa que la sencació final de la novel.la però, sigui entranyable.

Es podria definir com una novel.la on passen coses, algunes de interessants i altres un pel avorrides. La conexió però es lenta, la lectura es un pèl pesada i la manca d'idees clares no deixa evolucionar la idea original.

 

Premis:

 

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: