La era del diamante. Manual ilustrado para jovencitas
CF CIBERPUNK

LA ERA DEL DIAMANTE: MANUAL ILUSTRADO PARA JOVENCITAS
The diamond age
(1995)

Neal Stephenson

Editorial:
Ediciones B (1997)

Col.lecció:
Nova

Núm:
101

Pàgines:
301

Altres edicions:

2004 Ediciones B, Byblos, 1362/4

La era del diamante: Manual ilustrado para jovencitas  

El que podria haver estat una fàbula èpica de caràcter cyberpunk s'ha quedat a mitjes. Stephenson ha tornat a la càrrega i ho ha fet amb una història d'alta Ciència Ficció:

En un Shangai del futur on la nanotecnologia conviu amb les diverses tribus o Phyles que poblen el planeta, ens trobem amb una història molt original però que sovint resulta confosa i que et deixa alguns interrogants.

La Era del Diamante de fet són dues històries en una: per un cantó, una magnífica fàbula sobre l'educació de les jovenetes de la tribu neovictoriana d'Atlantis/ Shanghai i per altra una redacció sobre nanotecnologia i sobre la política en aquell racó de món. Les històries per separat funcionen però quan l'autor les intenta unir es crea una confusió prou important com per que la novela et deixi un gust agridolç. No només pel fet que els paràmetres de la nanotecnologia queden a anys llum de l'actualitat i que és dificil d'assimilar (no de compendre) si no pel fet que se'ns planteja un tema de manera molt fraccionada, el qual l'has d'anar resolent per tu mateix però que sovint no saps trobar les peces adequades per entendre'l al 100%.

Com sempre però, Stephenson ens crea una civilització futura ben estructurada, en un ambient cyberpunk caòtic (com ha de ser) i amb personatges originals i (m'atreviria a dir) que entranyables. La llàstima ha estat que potser ha volgut assolir massa objectius en una sola novela i si la primera part del llibre es pot considerar prometedora, la segona part et desmunta els esquemes de manera massa dràstica.

 

Premis:

1995 Locus
1996 Hugo

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: