En costas extrañas
FANTASIA HISTÒRICA

EN COSTAS EXTRAÑAS
On stranger tides
(1987)

Tim Powers

Editorial:
Gigamesh (2001)

Col.lecció:
Gigamesh

Núm:
8

Pàgines:
311

Altres edicions:

1990 Martínez Roca, Gran Fantasy

En costas extrañas  

Entretinguda però de dificil comprensió. Amb aquests dos adjectius crec que defineixo força bé aquesta novel.la d'aventures fantasioses de Tim Powers.

Una barreja de novel.la de pirates, amb Vudú, màgia negra, esperits i algun que altre personatge històric són alguns dels elements típics d'aquesta novela d'aventures fantàstiques. El resultat? Desigual: Per un cantó tenim un ritme narratiu amb altibaixos, amb grans moments (sobretot a la primera part) i d'altres d'ensopits. La fantasia? Per tot arreu...impregna cada pàgina de la novel.la. La màgia és més protagonista que mai, fins hi tot massa, doncs, les regles màgiques a les quals agrada tan sentir-se lligat Powers, en aquest cas no s'expliquen amb suficent claretat.

Powers ens torna a presentar un personatge al qual fa patir fins als últims extrems (com ja va passar a Esencia Oscura), un Heroi en definitiva que les passa magres quan sense voler s'enrola en un vaixell pirata i participa dels saquejos, botins i aventures d'aquests. Tot això amenitzat des de la perspectiva de la màgia negra i de la recerca de la Font de la Juventut. Llàstima que a la prometedora primera part, l'autor hi hagi volgut afegir massa ingredients. Segurament amb un argument més senzill hagués estat una gran novel.la d'aventures.

Però que ningú s'enganyi: La novel.la compleix perquè entreté, perquè dóna al lector tot allò i més de les bones novel.les d'aventures i perquè Powers té un estil propi molt interessant. Potser En Costas Extrañas hagués estat més rodona si s'haguessin definit més els principis de la màgia del Vudu (I amb això no vull dir que Powers no s'hagi documentat al respecte, ans el contrari, com de costum l'ambientació històrica és excel.lent), però les diverses linies argumentals queden en algun moment poc clares i això llastra la pròpia novel.la.

 

Premis:

 

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: