Cementerio de animales
TERROR SOBRENATURAL

CEMENTERIO DE ANIMALES
Pet sematary
(1983)

Stephen King

Editorial:
Plaza & Janés (1993)

Col.lecció:
Jet

Núm:
---

Pàgines:
383

Altres edicions:

CATALÀ:
1994 Columna. Proa-columna

CASTELLÀ:
2004 RBA

2002, 2003 De Bolsillo. Bibliioteca Stephen King, 1 / Best-seller 102/1

1996 Plaza & Janés. Bibliioteca Stephen King, 1 / Best-seller 102/1

1992, 1993, 1995 Plaza & Janés. Los Jet de Plaza & Janés

1994 Emecé. Top Emecé, 12

1987 Plaza & Janés. Éxitos


Cementerio de animales  

La mort és el tema principal del que sembla que King en vulgui fer un petit tractat de psicologia: Com ens afecta, com hi pensem... Com l'amaguem. En aquest cas, una familia que s'estableix aprop d'un cementiri indi veurà a través dels mesos com la mort els va rondant per entre les cames (literalment) i comprovaran que a vegades es pot lluitar ben poc contra poders obscurs que provenen de ben aprop.

Cementerio de animales és una obra correcta, ben narrada, amb aquella prosa fàcil de digerir de King que et va submergint paulatinament en la ment dels protagonistes fins a identificar-te plenament amb ells, però també és una novel.la un pèl massa llarga. Hi ha massa pàgines per explicar un fet terrorífic (Com hi ha pocs) però que es centra bàsicament en les darreres pàgines. Això sí, aquestes darreres 50 pàgines tenen un ritme trepidant.

King intenta justificar-nos la història en tot moment: Ens descriu un període llarg de temps (Uns 8 mesos) on va incorporant petits esdeveniments a la familia protagonista per que les decisions d'aquests no siguin incoherents en un futur. Sembla que King vulgui que els actes que pot cometre la familia (o que li són comesos) estiguin justificats amb l'ambient i les emocions que es respiren durant aquests mesos.

Això provoca que la novel.la per una banda mantingui un argument quasi perfecte i sense cap incoherència estranya però també que durant moltes pàgines no passi res de res. De fet, si li traiessim unes 200 pàgines la novel.al quedaria més rodona.

Potser aquest era un dels indicis que marcarien a moltes de les novel.les posteriors de King: L'excessiva llargada, la palla... En aquesta novel.la encara no és així... pels pèls. Però igualment es novel.la recomanada que a més ens planteja més d'un dilema pel que discutir.

 

Premis:

 

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: