La casa infernal
TERROR SOBRENATURAL

LA CASA INFERNAL
Hell house
(1971)

Richard Matheson

Editorial:
la Factoría (2003)

Col.lecció:
Solaris Terror

Núm:
05

Pàgines:
342

Altres edicions:

2005 Puzzle, 77

1993 Vidorama


La casa infernal  

La Casa Infernal és una de les tres novel.les més conegudes de Richard Matheson i la segona que llegeixo d'aquest autor. El tema de les cases encantades és possiblement molt recorrent dins la literatura de Terror fantàstic i personalment no en tinc molta experiència però em va cridar l'atenció la bona acollida de la novel.la dins el fandom.

Si una cosa voldria subratllar d'aquesta novel.la és que a l'igual que a Soy Leyenda, Matheson barreja idees i crea conflictes entre la ciència i la fantasia, entre els fets demostrables i la parapsicologia més fantàstica. I aquest és un dels punts forts de l'obra ja que l'autor ens fa ballaral seu ritme mentre dóna voltes al voltant de quina de les teories (la científica o la espiritual) té més punts per ser la veritable.

La Casa Belasco ha estat durant desenes d'anys considerada com a "encantada". Diverses expedicions anteriors han estat abocades al fracàs però ara se'n prepara un altra que pretén resoldre els misteris que guarda la casa tant des de la vessant científica com des de la espiritual. Aquest és l'argument de base del cual parteix Matheson per recrear-nos les desventures de cuatre persones que han de passar una setmana a la casa i desentrellar-ne els misteris.

Matheson juga amb els personatges, i penetra en les seves motivacions, les seves pors i les relacions entre ells de forma admirable. L'enfocament de la novel.la és directe, cru, sense concessions i certament et provoca la inquietut necessària com per que no puguis deixar-la. La trama està ben construida i els diàlegs són coherents. Què més es pot demanar? Doncs una bona literauta i certament que Matheson l'acosengueix.

Una obra, doncs, més que original ben feta, rodona, que et deixa satisfet i que a diferència de Soy Leyenda que em va semblar un pèl curta i una mica poc desenvolupada en alguns passatges, aquest cop Matheson ens ha proporcionat una de les millors novel.les de Terror que he llegit.

Premis:

 

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: