Carrie
CF- PODERS MENTALS / TERROR PSICOLÒGIC

CARRIE
Carrie
(1974)

Stephen King

Editorial:
La Magrana (1999)

Col.lecció:
L'Esvarper

Núm:
147

Pàgines:
367

Lectures relacionades:
Sol de otro mundo


Altres edicions:

Català:

1988 Laertes, L'arcà, 39

Castellà:

2004 RBA

2001, 2003 De bolsillo, Biblioteca Stephen King, 8 / Jet 102/8

1988, 1995, 1998 Plaza & Janés, Biblioteca Stephen King, 8 / Jet 102/8

1995 Orbis, Novelas de cine

1985 Plaza & Janés, Los Jet de Plaza Janés, 65

1984 Plaza & Janés, Gran parada

1982 Mundo actual de ediciones, Narradores de Éxito

1974, 1980, 1981Pomaire

1976, 1977, 178 Pomaire, Colección de bolsillo, 8

1975, 1977, 1978 Círculo de lectoresCarrie  

Carrie va ser un dels primers èxits literaris d'Stephen King. I la veritat és que no m'estranya. Una novela relativament curta, precisa i que va al gra, però sobretot si la tinc que valorar amb un adjectiu, aquest seria: Intensa.

Intensa perquè ens explica els fets amb un vigor narratiu impresionant, intensa per que els sentiments que s'hi descriuen (timidesa, por, inseguretat, ràbia i naturalment ira) estan perfectament encabits en la història i estan utilitzats magistralment. Intensa en definitiva perquè l'argument és intens...de fet mig llibre transcorre en una sola nit. A més, el tractament que fa King dels pensaments i els sentiments de la protagonista és fantàstic, realment et fa semblar estar dins la seva pell.

King és molt viu; És un autor (que almenys en aquesta època) va voler fer una novel.la un pèl diferent: Explica els fets des de dos punts de vista: La narració pròpiament dita i l'explicació dels fets a través de retalls de diaris, judicis posteriors i comissions d'investigació de l'afer "Carrie White". El resultat és divers: Per un cantó , l'autor ens va donant informació del que passarà en el futur, però sense detalls concrets i això li dóna a la novela un caire adictiu mot especial; però per altra banda a vegades (Molt lleument) li treu la continuitat a la novela (Hem d'esperar unes pàgines per continuar amb la narració). Igualment però, King se n'ensurt del seu experiment i Carrie es converteix en una d'aquelles novel.les, de la qual no pots deixar de passar les pàgines.

Carrie és la història d'una noia amb poders paranormals que fins al dia d'avui s'han mostrat latents (o quasi) i que ha estat la burla continua de la gent que l'envolta durant tota la seva vida. La relació, estranya, amb una mare fanatico-religiosa, les implicacions sexuals de la pubertat i l'esmentat poder latent de la telecinesi són els ingredients principals d'aquesta excel.lent novel.la de terror.

Premis:

 

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: