regreso a Belzagor
CF- CONTACTES

REGRESO A BELZAGOR
Downward to earth
(1969)

Robert Silverberg

Editorial:
La Factoría (2002)

Col.lecció:
Solaris Ficción

Núm:
24

Pàgines:
224

Altres edicions:

1981 Martínez Roca.

Regreso a Belzagor  

Regreso a Belzagor és una novel.la diferent. Una novel.la inquietant, però optimista, adictiva, nostàlgica, trencadora.

Silverberg va escriure aquesta novel.la en els seus anys gloriosos, la seva famosa època daurada (Finals dels 60 i principis dels 70) i això queda palès a Regreso a Belzagor, potser per que el mateix autor -sembla ser- era un hippie convençut en aquella època.

La novel.la ens descriu el viatge que fa Gundersen -el protagonista- per una planeta abandonat pels colonitzadors terrestres o millor dit retornat als seus habitants aborigens: Els Nildors, una espècie intel.ligent semblants als elefants terrestres que durant anys van patir l'esclavitut per mà dels humans al ser considerats uns simples animals -tot i tenir un idioma propi i un nivell cultural indiscutible-.

Aquest viatge és la clau del llibre, un viatge on el protagonista cerca la redempció pels seus passats pecats en contra els nildors, on busca una resposta a una pregunta que no coneix i on en definitiva s'hi veu abocat per purificar-se.

La increïble prosa de Silverberg ens enganxa des del començament i ens proposa molt temes per debatre: L'existència d'ànima en els éssers (tinguin la forma o cultura que tinguin), la recerca d'un mateix... Tot això amenitzat amb petites dosis d'ecologisme, de nostalgia, de misteri i de la Teoria de Gaia. I on es van succeint fets que aniran canviant o millor dir predisposant al protagonista per la seva missió real: Trobar el lloc on els nildors celebren la cerimònia del "Renaixament" i descobrir en què consisteix realment.

La novel.la em recorda en certa manera a la magnífica Las Estrellas mi destino d'Alfred Bester, per la seva crida a l'alliberament de la ment i dels perjudicis que se'ns han inculcat. A l'igual que en aquesta, els capítols finals són els que ens fan reflexionar més sobre el sentit de la novel.la i sobre el que l'autor ens volia transmetre. Unes idees pròpies també de l'època: En plena efervescència hippie, en plena descolonització africana, en plena revolució de les idees.

El text no s'ha quedat obsolet ni molt menys, tot i que es noten un pel massa les moralines de l'estil "Fes l'amor i no la guerra" o "Tot es pot perdonar"... potser també amb un final massa optimista. Realment una obra imprescindible d'aquest prolífeg autor.

 

Premis:

 

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: