Muero por dentro
CF- PODERS MENTALS

MUERO POR DENTRO
Fying inside
(1972)

Robert Silverberg

Editorial:
Martínez Roca (1987)

Col.lecció:
Super Ficción Segunda Época

Núm:
104

Pàgines:
195

Altres edicions:

2006 Puzzle, 177

2001 La Factoría. Solaris Ficción, 18

Muero por dentro  

David Selig és telèpata. Bé, ho era, actualment està perdent els seus poders, està perdent el fet que l’ha condicionat tota la seva vida: El de poder llegir les ments, espiar-les, endinsar-se en l’esperit de les persones i contemplar el seu interior, violar les intimats i arribar a assolir l’èxtasi fent-ho.

David Selig està perdent un poder que només li ha portat problemes, però que forma part d’ell mateix i que per tant es resisteix a deixar escapar. David Selig està, doncs, morint per dins.

Robert Silverberg ens planteja una novel·la intimista, seriosa, tractada amb un aire decadent i pessimista. Ens explica, mitjançant flashbacks la vida del protagonista, David Selig, una persona atormentada per un poder que no ha demanat però del qual no vol desfer-se. Poques vegades el tema dels poders mentals ha estat tractat de manera tan intensa. La prosa de Silverberg es passeja per la ment de David Selig amb una facilitat increïble, combinant moments en primera persona amb altres narrats en tercera. És una barreja curiosa i de bon assaborir.

Però potser manca una mica més d’història, alguns trets que provoquin la reacció del lector. Silveberg només ens proporciona la biografia de Selig, les seves etapes més fosques i els punts d’inflexió que normalment corresponen a trencaments amorosos. Potser el fet d’aprofundir tant en la ment, a vegades paranoica, de Selig li ha negat una recreació del món exterior o la construcció d’un argument més complet.

Muero por dentro és una bona novel·la, tanmateix per sota de les espectatives creades (es considera una de les millors obres de l’autor) però que no deixa indiferent

 

Premis:

 

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.
Podeu buscar el vostre llibre a: