Noceà 2. Hola avatar!
CÒMIC-CF
 
     
 
 
 
GUIÓ


DIBUIX
 

ATARI &TIKA
(2023)

Guió
Ricard Efa

Dibuix
Ricard Efa

Editorial:
Mai Més Llibres
(2023)


Col.lecció:
Noceà

Núm:
02

Pàgines:
56


 
     
Hola Avatar!

El segon volum d’aquest còmic guionitzat i dibuixat per Ricard Efa — sense oblidar la valuosa aportació d’Isàvena Comeras en el color— arriba amb ànims d’aprofundir en una història distòpica que, com comentàvem en el primer volum, beu molt del cyberpunk dels vuitanta.

I és que Ricard Efa està fent una feina increïble amb una trama que potser en formes i aspecte la podríem encasellar com a juvenil però que com és habitual en aquests projectes, ens aporta un missatge totalment adult i ple de matisos.

Noceà 2. Hola Avatar! És un títol que s’endinsa en les entranyes d’aquesta mega ciutat estratificada socialment on viuen l’Atari i la Tika. En el primer volum de forma introductòria ja vam comprovar com la societat està separa per diversos nivells o estrats. En cada un d’ells els rics i els pobres només es poden barrejar si els segons posseeixen permisos especials per circular o treballar.

L’Atari i la Tika ara ja viuen juntes i treballen al restaurant de la iaia de la primera, la persona que li va salvar la vida i va adoptar a la més gran de les dues amigues. Mentre que l’Atari s’ha desvinculat de la primera línia de les protestes, potser degut al seu anterior desengany, la Tika continua investigant i tafanejant per allà on no la demanen precisament. Aquest segon capítol estarà dedicat als barris més baixos de la ciutat, allí on la policia simplement gira la mirada. I tot vindrà perquè es descobreix un cadàver d’un nen... que ningú troba a faltar.

Aquest fet trasbalsa especialment a l’Akari que decideix investigar per barris que ni sabia que existien. Allí descobrirà una veritat incòmoda: La dels desenes d’orfes que malviuen sense cap mena de protecció familiar. Però l’autor centra l’atenció d’aquesta segona història també en un joc virtual que sembla ser la moda dels barris menys afavorits i que potser té alguna relació amb els nanos desapareguts o morts que hi ha darrerament.

Un misteri, doncs, servit perquè la parella protagonista destapi fins a quin punt la societat de les ciutats controlades per la dictadura de Systema son mortalment perilloses. Un història més fosca, més viva i on també es trauran a la llum secrets que ens obren moltes més portes de cara al futur de la sèrie.

Pel que fa a la part gràfica, continua quasi bé impecable, aquest cop potser amb menys escenaris grandiosos i més clavegueres pestilents;  i com comentava abans, perfectament acompanyada dels colors de Comeras que em semblen un encert a tothora.

Aviat... el tercer volum!

Eloi Puig
26/01/2023

 

Premis:
Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.