Plantilla_comic
TIRA CÒMICA
 
     
 
 
 
GUIÓ


DIBUIX
 

LA LEGIÓN DEL ESPACIO

(2007)

Guió:
Álfredo Álamo
Dibuix:
Fedde Carroza

Editorial:
Grupo AJEC (2007)

Col.lecció:
La Legión del espacio

Núm:
1

Pàgines:
132

Sèrie:
La legión del espacio 
     
La Legión del espacio 1

Sempre he estat un gran afeccionat a les tires còmiques, són un bon exemple de com provocar un somriure ràpid amb un dibuix senzill o una simple paraula adequadament col·locada.

Però les tires còmiques són un tipus d’humor molt personal, de manera que sovint hom les admira o les odia depenent d’aquells gustos particulars que no sap explicar. Sempre solc dir als amics –mig en broma, mig seriosament- que la millor secció del diari La Vanguardia és la tira còmica de Calvin y Hobbes a la que reverencio constantment; en canvi altres tires molt famoses com les de Snoopy les trobo molt avorrides i amb una manca de gràcia insultant.

A casa tinc diverses recopilacions de tires còmiques: La mencionada Calvin y Hobbes, Nirvana, La Laguna de Sherman, Mutts... però fins ara no en tenia cap de temàtica fantàstica. Fa molt que segueixo a La Legión del espacio, a més, des de fa un any o més la podeu seguir també a través de La Biblioteca del Kraken on va ser inclosa en el seu moment. I ara, Grupo AJEC ha realitzat l’encomiable tasca d’editar la feina d’Alfredo Álamo i Fedde Carroza en paper.

Només puc que felicitar la iniciativa perquè què voleu que us digui... jo amb La Legión del espacio, ric... i a vegades ric molt i això és del que es tracta en una tira còmica no?. Fins hi tot envio la tira per e-mail a vegades a altres amics freaks per desitjar-los “Bon dia”.

Les inspiracions dels dos autors són clares: Pel·lícules de ciència ficció, sèries, llibres, tot allò suscitable de ser parodiat per una colla de legionaris que vaguen per l’espai i que es topen amb les més curioses aventures (per cert, m’encanten especialment quan apareixen aliens o cefalòpodes galàctics).

La feina del duet Álamo & Carroza els ha valgut guanyar per tercer any consecutiu el premi Ignotus al millor "Tebeo"

En fi, un bon divertiment per passar estones mortes mentre esperes que acabin els maleïts anuncis que et mutilen la teva sèrie preferida, o quan et vols prendre un respir entre novel·la i novel·la. Recomanada.

Eloi Puig, 03/01/08

 

Premis:

2007 Ignotus
2006 Ignotus
2005 Ignotus

 

Recerca per seccions:
Ciència-Ficció
Fantasia
Terror
Còmic
Revistes
 
 
  Creative Commons License
Aquest text està sota llicència de Creative Commons.